До питання забезпечення стоматологічного здоров’я дитячого населення гірської географічної зони проживання

Автор(и)

  • А-М.М. Пішковці ДВНЗ «Ужгородський національний університет», м. Ужгород, Україна, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.1.1.2022.254644

Анотація

Мета: запропонувати концептуальні підходи до забезпечення збереження стоматологічного здоров’я дитячого населення гірської географічної зони проживання.
Матеріали та методи. Методи: бібліосемантичний, контент – аналізу, описового моделювання, структурно-логічного аналізу. Матеріали: дані наукової літератури, законодавчі акти із адміністративно-територіальної реформи та реформування системи охорони здоров’я України.
Результати. Обгрунтовані та запропоновані підходи до збереження стоматологічного здоров’я дітей, які проживають в гірській географічній зоні базуються на особливостях умов проживання та низькому рівні доступності до стоматологічних послуг. Вони носять комплексний міжсекторальний характер і включають задачі для сім’ї, системи громадського здоров’я та системи охорони здоров’я, а також задачі для територіальної громади.
Висновки. Комплексне застосування запропонованих заходів дозволить забезпечити збереження стоматологічного здоров’я у дітей, які проживають у гірській географічній зоні.
Ключові слова: гірська географічна зона, діти, стоматологічне здоров’я, збереження.

Біографія автора

А-М.М. Пішковці , ДВНЗ «Ужгородський національний університет», м. Ужгород, Україна

аспірант кафедри наук про здоров’я факультету здоров’я та фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет»; пл. Народна, 3, м. Ужгород, Закарпатська обл., 88000, Україна.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-24

Номер

Розділ

Організація і управління охороною здоров'я