Уход за пациентом, основанный на доказательствах в отдельных областях профилактики вентиляторной пневмонии

Автор(и)

  • Т. Гудакова Высшая школа медицины и социальной работы св. Алжбеты, г. Братислава, Словацкая республика, Slovakia

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.1.1.2021.227157

Анотація

Стаття описує обрані області профілактики вентиляторної пневмонії. Вентиляторна пневмонія (ВАП) є важливим ускладненням медичного та загального догляду у даних пацієнтів, госпіталізованих на відділеннях інтенсивної терапії. Проблематика профілактики ВАП є довгий час предметом інтенсивних клінічних досліджень. Можливим впровадженням профілактичних заходів і їх реалізації в практиці очікується зниження рівня ВАП. Успіх у профілактиці ВАП означає, що медичний персонал знає що і як робити, реалізує профілактичні стратегії при догляді за пацієнтом на ШВЛ в профілактиці ВАП, існує стандартизація даної послідовності у таких відділеннях і існують аудити, які можуть оцінити окремі дії, спрямовані на догляд за пацієнтом на ШВЛ.
Ключові слова: гігієна ротової порожнини, відсмоктування через дихальні шляхи, профілактика ВАП, завдання медсестри, догляд, заснований на доказах.

Біографія автора

Т. Гудакова , Высшая школа медицины и социальной работы св. Алжбеты, г. Братислава, Словацкая республика

PhDr. Татьяна Гудакова – екстерный докторант, Высшая школа медицины и социальной работы св. Алжбеты; n.o. Námestie 1. mája 1, 811 02 Братислава, Словацкая республика.
s.tana@centrum.sk.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-01-26

Номер

Розділ

Медсестринство