Підліткова наркоманія в сім’ї: причини виникнення та профілактика

Автор(и)

  • В.М. Подолян Вінницький національний медичний університет імені М.І. Пирогова, м. Вінниця, Україна, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.2.1.2021.235364

Анотація

Мета. У зв’язку з цим, стаття спрямована на виявлення основних причин появи підліткової наркоманії в сім’ях та створення методів профілактики подібного явища.
Матеріали та методи. Головний метод дослідження – метод аналізу, за допомогою якого було комплексно розглянуто питання підліткової наркоманії в сім’ї, зокрема причини та наслідки цього явища.
Результати. Виявляються основні фактори, що штовхають сучасних підлітків до початку вживання наркотиків, розглядається роль сім’ї в подібному явищі, типи відносин всередині сімей, в яких розвивається підліткова наркоманія. Описуються передбачувані заходи профілактики підліткової наркоманії, які слід застосовувати для припинення поширення подібного явища в суспільстві.

Висновки. Прикладна цінність даного дослідження полягає у визначенні причин виникнення підліткової наркоманії в сім’ї й розробці заходів профілактики виникнення подібного явища та його подальшого поширення в суспільстві.

Ключові слова: суспільство, сімейні відносини, наркотична залежність, причини підліткової наркоманії, профілактика наркоманії, поширення наркотиків.

Біографія автора

В.М. Подолян , Вінницький національний медичний університет імені М.І. Пирогова, м. Вінниця, Україна

Подолян Володимир Миколайович – кандидат медичних наук, викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова; 21018 м. Вінниця, вул. Пирогова 56, Україна.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-01-05

Номер

Розділ

Громадське здоров'я