Еволюція уявлень про роль вживання вітамінів і харчових добавок у харчуванні пацієнтів з онкологічними захворюваннями

Автор(и)

  • В.І Вдовиченко Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, м. Львів, Україна, Ukraine
  • В.В. Кульчицький Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, м. Львів, Україна, Ukraine
  • Т.В. Острогляд Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.4.1.2021.246990

Анотація

З огляду на величезну поширеність онкологічних захворювань в світі та в Україні профілактика їх є одним із найбільш актуальних завдань сучасної медицини. Сьогодні активно вивчається можливість попередження раку кишечника зменшення уживання червоного м’яса та збільшенням в раціоні харчових волокон. Іншим напрямком є профілактичне призначення дієтичних добавок, окремих вітамінів та їх комплексів. У статті викладені основні спостереження, які проводилися у світі протягом останніх 15-20 років, де вивчалося ефективність призначення харчових добавок у раціон пацієнтів як для попередження онкологічних захворювань, так із вже існуючими захворюваннями як ад’ювантної терапії.
Ключові слова: дієтичні добавки, вітаміни, онкологічні захворювання, профілактика.

Біографії авторів

В.І Вдовиченко , Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, м. Львів, Україна

Вдовиченко В.І. – доктор медичних наук, професор кафедри терапії ФПДО ЛНМУ ім. Данила Галицького.

В.В. Кульчицький, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, м. Львів, Україна

Кульчицький Василь Володимирович (відповідальний за листування) – кандидат медичних наук, лікар-онколог КНП ЛОР ЛОРЛДЦ.

Т.В. Острогляд , Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького

Острогляд Т.В. – студент 4 курсу ЛНМУ ім. Данила Галицького.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-10

Номер

Розділ

Громадське здоров'я