Задачі системи громадського здоров’я по формуванню у населення відповідального ставлення до особистого здоров’я

Автор(и)

  • О.Ю. Качур ПВНЗ «Київський медичний університет», м. Київ, Україна, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.1.1.2022.254634

Анотація

Матеріали та методи. Бібліосемантичний, структурно-логічного аналізу, соціологічний, статистичний. Соціологічним дослідженням охоплено 195 організаторів охорони здоров’я, 89 сімейних лікарів та 265 респондентів із числа дорослого населення. Статистичне опрацювання результатів опитування проводилося з використанням загальноприйнятих методів медичної статистики.
Результати. Визначено зміст діяльності системи громадського здоров’я з формування у населення відповідального ставлення до особистого здоров’я. Найвищий рівень підтримки респондентів отримали наступні його складові: інформування населення про загрозливі для здоров’я та життя стани та такти дій при них; інформування населення про систему профілактичних оглядів; інформування населення про принципи первинної та вторинної профілактики захворювань; інформування населення про економічні переваги профілактики захворювань над лікуванням.
Висновки. Використовуючи сучасні форми та методи діяльності система громадського здоров’я має можливість забезпечити формування у населення відповідального ставлення до особистого здоров’я.
Ключові слова: населення, відповідальне ставлення, формування, система громадського здоров’я, задачі.

Біографія автора

О.Ю. Качур , ПВНЗ «Київський медичний університет», м. Київ, Україна

 д.мед.н., ПВНЗ «Київський медичний університет», кафедра громадського здоров’я та мікробіології, професор кафедри. Вулиця Бориспільська, 2, Київ, 02099. 

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-02-08

Номер

Розділ

Громадське здоров'я