Роль сімейної медичної сестри у формуванні у населення здорового способу життя

Автор(и)

  • Г.О. Слабкий ДВНЗ «Ужгородський національний університет», м. Ужгород, Україна, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.1.1.2022.254646

Анотація

Мета дослідження: дослідити роль сімейної медичної сестри у формуванні у населення здорового способу життя.
Матеріали та методи. Методи: бібліосемантичний, структурно-логічного аналізу, соціологічний, статистичний. Матеріали: результати соціологічного дослідженням яким охоплено 120 сімейних лікарів та 140 сімейних медичних сестер. Статистичне опрацювання результатів опитування проводилося з використанням загальноприйнятих методів медичної статистики.
Результати. За результатами дослідження визначено, що сімейні медичні сестри мають проводити серед населення роботу з формування здорового способу життя з використанням широкого спектру форм та методів.
Для проведення ефективної діяльності сімейні медичні сестри повинні володіти певними компетенціями якими мають оволодівати як на до дипломному так і післядипломному рівнях освіти.
Висновки. Сімейні медичні сестри мають проводити роботу з формування у населення здорового способу життя. Для здійснення даної діяльності сімейні медичні сестри мають володіти певними компетенціями.
Ключові слова: сімейна медична сестра, населення, здоровий спосіб життя, формування.

Біографія автора

Г.О. Слабкий , ДВНЗ «Ужгородський національний університет», м. Ужгород, Україна

д.мед.н., проф., завідувач кафедри наук про здоров’я факультету здоров’я та фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет»; пл. Народна, 3, м. Ужгород, Закарпатська обл., 88000, Україна.
.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-01-14

Номер

Розділ

Медсестринство