Характеристика звернень населення за медичною допомогою у зв’язку з депресивними розладами

Автор(и)

  • В.І. Миронюк ДВНЗ «Ужгородський національний університет», м. Ужгород, Україна, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.2.1.2022.258910

Анотація

Мета: дослідити звернення населення Закарпатської області за спеціалізованою амбулаторно-поліклінічною медичною допомогою в зв’яку з депресивними розладами.
Матеріали та методи. Матеріали дослідження: статистичні звіти за формою №10 (річна) «Звіт щодо надання психіатричної допомоги населенню» за період 2018-2020 рр. комунального та приватного закладів охорони здоров’я Закарпатської області. Методи дослідження: статистичний, структурно-логічного аналізу.
Результати. Відмічена тенденція до зменшення кількості населення Закарпатської області, яке звертається за амбулаторно-поліклінічною допомогою з приводу депресивних розладів. Переважну частку пацієнтів складають чоловіки, які проживають в сільській місцевості. Частка хворих у яких в результаті лікування наступило одужання або стійка ремісія є нижчим ніж в цілому в Україні.
Висновки. Результати дослідження вказують на необхідність оптимізації системи амбулаторної медичної допомоги при депресивних розладах.
Ключові слова: депресивні розлади, амбулаторна медична допомога, звернення, населення, Закарпатська область.

Біографія автора

В.І. Миронюк , ДВНЗ «Ужгородський національний університет», м. Ужгород, Україна

Миронюк Вікторія Іванівна – аспірант факультету здоров’я та фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет»; пл. Народна, 3, м. Ужгород, Закарпатська обл., 88000, Україна

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-03

Номер

Розділ

Громадське здоров'я