Підходи до формування перспективної системи реабілітаційної допомоги особам з наслідками травм і хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні

Автор(и)

  • Валерія Володимирівна Брич

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.3.1.2022.266026

Анотація

Мета дослідження: обґрунтувати та сформувати концептуальну перспективну модель системи реабілітаційної допомоги особам з наслідками травм та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні. Матеріали та методи. Використані наступні методи: системного підходу, бібліосемантичний, метод структурно-логічного аналізу, моделювання. Матеріалами дослідження стали оприлюднені документи та інформаційні джерела ВООЗ, нормативно-правові акти України, що регулюють організацію системи охорони здоров’я, результати власних досліджень.
Результати. Охарактеризовано основні компоненти базової структури системи реабілітаційної допомоги особам з травмами та хворобами кістково-м’язової системи на державному та регіональному рівнях. Визначено та описано елементи (суб’єкт, об’єкти та блок наукового регулювання) перспективної системи реабілітаційної допомоги особам з наслідками травм та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні. Висновки. Обґрунтовано та представлено концептуальну перспективну модель системи реабілітаційної допомоги особам з травмами та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні, яка дозволить за рахунок вкладених ресурсів забезпечити доступність реабілітаційних послуг з точки зору їх наявності, прийнятності та вартості. Ключові слова: система охорони здоров’я, травми, кістково-м’язова система, реабілітація.

Біографія автора

Валерія Володимирівна Брич

Брич Валерія Володимирівна – к.мед.н., доцент, доцент кафедри наук про здоров’я факультету здоров’я та фізичного виховання, ДВНЗ «Ужгородський національний університет»; вул. Митна, 29, м. Ужгород, Закарпатська обл., 88000, Україна. ORCID ID 0000-0003-3741-6002.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-01-26

Номер

Розділ

Організація і управління охороною здоров'я