Обґрунтування удосконаленої моделі хірургічної допомоги хворим з патологією щитоподібної залози

Автор(и)

  • Ігор Анатолійович Клименко
  • Олександр Костянтинович Толстанов

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.3.1.2022.266028

Анотація

Мета дослідження: обґрунтувати та сформувати концептуальну перспективну модель системи реабілітаційної допомоги особам з наслідками травм та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні. Матеріали та методи. Використані наступні методи: системного підходу, бібліосемантичний, метод структурно-логічного аналізу, моделювання. Матеріалами дослідження стали оприлюднені документи та інформаційні джерела ВООЗ, нормативно-правові акти України, що регулюють організацію системи охорони здоров’я, результати власних досліджень.
Результати. Охарактеризовано основні компоненти базової структури системи реабілітаційної допомоги особам з травмами та хворобами кістково-м’язової системи на державному та регіональному рівнях. Визначено та описано елементи (суб’єкт, об’єкти та блок наукового регулювання) перспективної системи реабілітаційної допомоги особам з наслідками травм та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні. Висновки. Обґрунтовано та представлено концептуальну перспективну модель системи реабілітаційної допомоги особам з травмами та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні, яка дозволить за рахунок вкладених ресурсів забезпечити доступність реабілітаційних послуг з точки зору їх наявності, прийнятності та вартості. Ключові слова: система охорони здоров’я, травми, кістково-м’язова система, реабілітація.

Біографії авторів

Ігор Анатолійович Клименко

Клименко Ігор Анатолійович – аспірант кафедри управління охороною здоров’я та публічного адміністрування НУОЗ України імені П. Л. Шупика, вул. Дорогожицька, 9, м. Київ, офіс 55-а.
+380 (44) 205-49-93,  ORCID ID 0000-0002-1506-036X (контактна особа).

Олександр Костянтинович Толстанов

Толстанов Олександр Костянтинович – чл.-кор. НАМН України, д.мед.н., професор, проректор з науково-педагогічної роботи НУОЗ України імені П. Л. Шупика, професор кафедри управління охороною здоров’я та публічного адміністрування НУОЗ України імені П. Л. Шупика, науковий керівник: вул. Дорогожицька, 9, м. Київ, офіс 46. +380 (44) 205-49-90, ORCID ID 0000-0002-7459-8629

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-01-26

Номер

Розділ

Організація і управління охороною здоров'я