Суб’єктивний досвід роботи студентів соціальної роботи та медсестринства з біженцями з України на кордоні

Автор(и)

  • Peter, Vansač
  • Monika Guľašová

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.3.1.2022.266032

Анотація

Мета дослідження полягала в тому, щоб з’ясувати, як студенти медсестринства та соціальної роботи суб’єктивно перенесли досвід послуг, які вони надавали на прикордонному пункті Вишне Німецьке та в гарячій точці в Міхаловце біженцям з України.
Методи. Статистичну обробку проводили в програмі SPSS 28.0. Ми використовували описову статистику (число, середнє арифметичне та стандартне відхилення) для характеристики набору, а також для опису окремих пунктів анкети. Для перевірки окремих гіпотез ми використовували непараметричну статистику — тест Манна Вітні для двох незалежних вибірок.
Результати. Результати цього дослідження показують, що загалом у березні – червні 2022 року студенти відпрацювали 157 денних та нічних змін надання послуг. Студенти виконували діяльність, яка відповідає їхній програмі навчання. Досвід спілкування студентів з емігрантами з України позитивний, єдиним бар’єром була мова.
Висновки. Результати цього дослідження показали, що студенти були внутрішньо мотивовані допомагати, служіння біженцям допомогло їм побачити долю людей, які втікали від війни. Результати дослідження показали, що дванадцятигодинні служби були для них важкими, і близько 20% студентів мали проблеми з розумінням біженців.
Ключові слова: випускник, суб’єктивний досвід, студент, біженець.

Біографії авторів

Peter, Vansač

Vansač Peter – Professor, Head of Department of Social Work, St. Elizabeth University of Health and Social Work Bratislava, Institute of bl. M. D. Trčku, Michalovce; Slovakia.
, ORCID ID 0000-0003-1007-9130. 

Monika Guľašová

Guľašová Monika – Associate Professor of Social Work, St. Elizabeth University of Health and Social Work Bratislava, Institute of bl. M. D. Trčku, Michalovce; Slovakia, ORCID ID 0000-0001-7772-4072.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-01-26

Номер

Розділ

Медсестринство