Концептуальні підходи до забезпечення населення з хворобами вуха, горла та носа медичною допомогою на регіональному рівні в повоєнний період

Автор(и)

  • Владислав Анатолійович Сміянов Сумський державний університет, Україна
  • Тетяна Василівна Ємець Сумський державний університет, Україна

DOI:

https://doi.org/10.24144/2077-6594.4.1.2022.277075

Анотація

Мета: розробити концептуальні підходи до забезпечення населення з хворобами вуха, горла та носа на регіональному рівні в повоєнний період.
Матеріали та методи. Матеріали дослідження: законодавча база, дані наукової літератури, результати попередніх особистих досліджень. Матеріали дослідження:, структурно-логічного аналізу. Базою дослідження стала Сумська область, яка знаходиться в зоні активних бойових дій.
Результати. Концептуальні підходи до забезпечення населення з хворобами вуха, горла та носа на регіональному рівні в повоєнний період базуються на законодавчій базі України з подальшого проведення реформи охорони здоров’я та потребах населення в медичній допомозі з формуванням у населення мотивовано відповідального ставлення особистого здоров’я;
Висновки. Розробка системи медичної допомоги при хворобах вуха, горла та носа на регіональному рівні, яка базується на запропонованих концептуальних підходах дозволить забезпечити населення доступною та якісною медичною допомогою.
Ключові слова: хвороби вуха, горла та носа, медична допомога, забезпечення, повоєнний період, концептуальні підходи.

Біографії авторів

Владислав Анатолійович Сміянов , Сумський державний університет

д.мед.н., професор, Сумський державний університет, завідувач кафедри громадського здоров’я. .

Тетяна Василівна Ємець, Сумський державний університет

сумський державний університет, аспірант

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-11-14

Номер

Розділ

Організація і управління охороною здоров'я